By MosHer

Dobrodošli na moj blog! Ovdje možete pročitati razne priče i tekstove. Ne zamjerite što ne pišem baš redovno, ali se nadam da ćete, ipak, biti zadovoljni sa onim što pročitate. HVALA VAM ZA POSJETU I ČITANJE!!!

03.12.2008.

Snovi - 2. dio

            Prošla je zima i već je sredina proljeća. Ponovo sam na aerodromu, jedne ranomajske večeri, ali ovaj put sam na aerodromu Lambert u St. Louisu. Dok čekam, opet disanje i otkucaji srca postaju sve brži. Slatko uzbuđenje nezaustavljivo sve više raste. I, onda sam te napokon ugledao kako se probijaš između ljudi i trčiš prema meni. Našli smo se, u trenu, u jednom čvrstom zagrljaju i dugom poljupcu. Opet smo i fizički zajedno! Želim da taj trenutak traje vječno!
            Noć je. Ležimo zagrljeni, priljubljeni toplim tijelima jedno uz drugo u mojoj sobi. Ponovo osjećam onaj neopisivi unutrašnji mir i sreću koja me cijelog opija. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Dan je i vozimo se u mom autu. Vrijeme prelijepo, sunčano i toplo. Kažu da je maj najljepši mjesec u St. Louisu. Lijevom rukom držim volan, a desnom tvoju lijevu ruku. Povremeno uspijevamo u toku vožnje i da se poljubimo. Nevjerovatni osjećaj stvarnosti da si zaista tu kraj mene, u mom autu. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Dolazimo, poslije kraće vožnje, na mjesto koje se zove Meramec Caverns. Pećine koje su otkrivene uz sami tok rijeke Meramec, rijeke koja na dosta mjesta podsjeća na našu Neretvu. Obilazimo unutrašnjost pećina, zagrljeni i ne osjećajući svježinu unutrašnjosti Zemlje. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Obilazimo St. Louis. Odlazimo u njegov centar koji zovu Downtown. Na većem smo trgu ispred ogromne fontane, okruženi neboderima, zagrljeni i sretni, zagledani u prizor Archa koji se ukazuje ispred nas, probijajući se između visokih nebodera centra St. Louisa. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Šetamo po Grant's farmi, gledajući razne divlje životinje koje se tu kreću slobodno. Ulazimo u tor u kojem su mali kozlići i dok im daješ mlijeko iz malih flašica sa cuclom na vrhu, oni nestašno pokušavaju da se penju po nama sisajući sve što na nama pronađu od prstiju na rukama do sveza na tenama. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Odlazimo u muzej umjetnosti. Zagrljeni, zajedno obilazimo i razgledamo razna umjetnička djela. Na terasi ispred muzeja stojimo dugo zagrljeni i posmatramo predivni Forest park, koji se sa svojim jezercima raskošno rasprostro u nizini ispod nas. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Opet se vozimo u mom autu držeći se za ruke. Ovaj put idemo na jednu dužu vožnju, idemo na Ozarks jezero. Još uvijek ne mogu da vjerujem da je sve stvarnost, da si zaista tu, da me držiš čvrsto za ruku, tu u mom autu, da stvarno dolazimo na Ozarks jezero ispred hotela, Best Westerna u kojem imamo rezervisanu sobu sa pogledom na hotelski bazen, da stvarno stojimo zagrljeni, ljubeći se nježno u toj sobi. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Na Ozarks jezeru smo u mjestu koje se zove Osage Beach. Pronalazimo studio u kojem se možemo obući u odjeću iz nekih davnih vremena u kojem će nam napraviti jednu crno-bijelu, požutjelu sliku u nekom davno prošlom vremenskom ambijentu. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Plovimo jezerom na brodu koji se zove Tom Sawyer, a koji izgleda kao neki parobrod iz davnih vremena. Plovimo zajedno, sretni, jedući sladoled koji smo kupili na brodu. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Obilazimo državni park koji se komično zove Ha Ha Tonka. Šetamo pored ostataka nekog dvorca iza čijih zidina dolazimo na jednu posebnu terasu sa koje se pruža zadivljujući pogled na dolinu Ozarks jezera u cijeloj svojoj prirodnoj raskoši. Stojimo na toj terasi  dugo u čvrstom zagrljaju, uživajući u svojoj sreći. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Rani su sati srednjomajske večeri. Dolazimo na večeru, svečano sređeni i obučeni, u restoran Michael's. Dobijamo stol za dvoje odmah uz prozor sa kojeg se razliježe pogled na Ozarks jezero kojeg svjetla obalnih kuća i čamaca i brodova na pučini čine kao da dole ispod nas gledamo u jedno najvedrije noćno nebo. Uz večeru, i poslije, pijuckamo crveno vino i idemo naizmjenično vani da zapalimo po jednu cigaretu. Kad si se vračala prema našem stolu, ustao sam se i namjestio ti stolicu da se možeš udobno namjestiti i sjesti, i dok sam ti tako stajao iza leđa neprimjetno sam stavio lijevu ruku u džep, uspijevajući da otvorim poklopac kutijice koja se nalazila u mom džepu, da bih kleknuo na lijevo koljeno pored tebe istovremeno stavljajući na stol ispred tebe kutijicu sa otvorenim poklopcem, izlažući pred tebe prsten od bijelog zlata sa azurnim kamenom, pridružujući svemu tome svoje riječi: "Hoćeš li se udati za mene?"  Poslije prvog iznenađenja koje te naglo zadesilo i tvog potvrdnog klimanja glavom i odgovora, stopili smo se u dugi i čvrsti zagrljaj i poljubac, krunišući tako na neki način našu ljubav i sreću. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Ponovo smo u našoj hotelskoj sobi. Na velikom bračnom krevetu stopljeni u jedno tijelo dugo, dugo vodimo ljubav, predani u potpunosti toplini, nježnosti i ljubavi naših tijela, srca i duša, predani u potpunosti jedno drugom za vječnost, dosežući istovremeni i zajednički vrhunac. Želim da taj trenutak traje vječno!
            Odjednom se nalazim u nekom nevremenu i kao da pored mene tutnji neki ogromni tornado koji je podigao neopisivo gustu prašinu od koje ne vidim ništa ispred, ni oko sebe. Kada napokon počne izgledati da je taj strašni tornado prošao i kada sva prašina nestane, ugledam tebe kako stojiš ispred mene kao da mi počinješ okrećati leđa sa nekim posebnim tužnim izrazom na licu. Kada bolje pogledam vidim kao da stojimo na nekoj raskrsnici i osjećam neku jezu pri prisjećanju kako smo već jednom davno stajali na nekoj raskrsnici na kojoj sam te strpljivo čekao. Automatski želim da krenem prema tebi, ali tada primjećujem da između nas postoji neki stakleni zid, neka barijera koja mi ne dozvoljava da ti priđem, da te dodirnem, da te zagrlim, da te poljubim...  Dok nemoćno gledam prema tebi ti mi govoriš kako je sve u redu, a ništa nije u redu, kako moraš sama opet da postaviš sve stvari na svoje mjesto, da shvatim da sve to moraš sama da uradiš prije nego mi se ponovo vratiš...  U tom trenutku nemoćno padam na koljena i punim plućima kroz jecaje vapim: "MALENA NE IDI...  NE OSTAVLJAJ ME MALENA...  NIKO TE NIKADA NEĆE VOLITI KAO ŠTO TE JA VOLIM MALENA...  MALENA VRATI SE..."
            U tom trenutku se košmarno budim jecajući još uvijek, sve tiše vapim: "Malena ne idi...  Ne ostavljaj me Malena...  Niko te nikada neće voliti kao što te ja volim Malena...  Malena vrati se..."  Ležim u tami svoje sobe i kao da čujem, prvo tiho, pa onda sve glasnije i glasnije stihove pjesme: "...Vjeruj u ljubav...  Vjeruj u ljubav u dobru i zlu...  Vjeruj u ljubav..."  U tim trenucima kao da se u meni rađa nova nada u bolju i sretniju budućnost, počinjem primjećivati da i ne ležim u potpunoj tami, da sa mog prozora dopire nježna pepeljasta boja mjesečeve svjetlosti, koja postaje sve jača i jasnija, ohrabrujuća.
            I, u tom trenutku polaze tihe i odlučne riječi sa mojih usana, tihe i odlučne kao neka molitva, molitva za tebe, za sebe, za nas: "Ne brini ništa, Malena!...  Sve će opet biti u redu i na svom mjestu!...  Vidjet ćeš!...  Biće opet sve kao nekada!...  Mora biti!...  Čekat ću te, Malena!...  Opet ću te strpljivo čekati, ljubavi moja jedina, jer te volim cijelim svojim srcem i dušom, jer te volim cijelim svojim bićem, jer si ti ljubav mog života, jer si ti žena mog života, jer si ti moja ženica petit..."

By MosHer
<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

SVI TEKSTOVI NA OVOM BLOGU
Uvod!, ili "Malo o meni!"

O knjizi "Mostar - vječni grad"

Sadržaj knjige "Mostar - vječni grad"

Uvod iz knjige "Mostar - vječni grad" - 1. dio

Uvod iz knjige "Mostar - vječni grad" - 2. dio

DRAGOM VELEŽU, PRVOJ I VJEČNOJ LJUBAVI

Pravda za Velež

Justice for Velež, Mostar

Slovo humanosti!!!

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

Deveti novembar – Dan borbe protiv fašizma – Dan kada je srušen Stari most u Mostaru

Naučna istraživanja ljubavnih muka

“Zmijonosac”, novi, 13. horoskopski znak? – “Ne trčite pred rudu!”

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (1.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (2.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (3.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (4.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (5.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (6.)

PREPORUČUJEM: Posjetite RADOVIĆA SOKAK - vrhunski Blog, u vrhunskom izgledu

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (7.)

Antifašizam i renesansa

ANTIFA Mostar: Zaljubljeni u slobodu

U Susret Danu Oslobođenja Mostara: NA PARTIZANSKOM GROBLJU (Ognjen Pudar)

U Susret Danu Oslobođenja Mostara: Sretan Vam Dan Zaljubljenog Mostara (Teodor Radović - Tozza)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (8.)

Dragan Markovina: Suton jednog grada

ZA VELEŽ SE NE NAVIJA, ZA VELEŽ SE ŽIVI

Mostalgija moja sveprisutna (1. dio)

Mostalgija moja sveprisutna (2. dio)

Mostalgija moja sveprisutna (3. dio)

Hoteli i Restoran “Kriva Ćuprija” Mostar

Dragan Markovina: DOSTOJANSTVO - Drugo ime za VELEŽ

“Ðe ti je Pita” - Anton Draht

SRETAN VAM 8. MART

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (9.)

Mostalgija moja sveprisutna (4. dio)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (10.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (11.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (12.)

Osman Džiho kolumna: U Bosni cunamisti haraju već 20 godina

“CRVENA NOĆ” ZA SJEVERNU AMERIKU 2011.

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (13.)

REA (Ognjen Pudar)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (14.)

Vjerovali ili ne! - Sve je moguće... (15.)

Mostalgija moja sveprisutna (5. dio)

SRETAN NAM TRIDESETI

Crvena noć u Americi: "Rođeni" obnovili veze i evocirali uspomene (Kliker.info)

POMOZIMO: Udruženje "Sunce" Mostar

FOTO GALERIJA: Udruženje „Sunce“ Mostar

"Svi kao Ognjen"

Stari Most nam Šapuće - by Monija Radović

Mostarski Ikari (MOSTARI) - nova Facebook stranica

Mostar Bosnia and Herzegovina-ALL - Facebook stranica

PRIČE DUŠE – Blog Arijane Hinić

E moj tata....... By Monija Rebac Radović

Svijet u 2012. – Smail Špago u Novoj Slobodi

Dva Hrvata haraju Facebookom

70 GODINA OD SMRTI NIKOLE TESLE: Jedan od najvećih naučnika u istoriji čovječanstva

MM - sjećanje

4. Antifa fest u Mostaru, 6. i 7. septembra 2013. godine

Događaji 2013. - Smail Špago u Novoj Slobodi

Na granici sjećanja – Blog

By MosHer za vječnost – sa bloga “Na granici sjećanja“

Kako je Velež dobio drugo ime “Rođeni”

Znanje je moć

Umjesto rođendanske čestitke Nerminu Bisi!

Nermin Bise u raljama intelektualne prostitucije

Ekološki sistem Černobila 28 godina poslije nuklearne katastrofe

Doktor Raymond Rife - zdravlje i zavjere!

Alan Ford pripremio mnoge za život

Ledeni zid namijenjen sprječavanju iscurivanja radioaktivne vode iz Fukushime ne zamrzava se dovoljno brzo

Pravi razlog zašto Nikola Tesla nikada nije dobio Nobelovu nagradu?!

Pismo Abrahama Lincolna učitelju svoga sina

Stranci pitaju: Mi pomažemo poplavljene, ali šta rade bh. vlasti?

Povratak iz tuđine u tuđinu

Priča o nuklearnom dobu

Priča o Jugotonu, prvoj tvornici ploča u ovom dijelu svijeta

Irina Lovrić: Antologijska presuda! Prvi slučaj presuđenog mobinga i diskriminacije na državnom nivou

Mobing

Meho Džeger, prvi poslije Alekse; Pjesnik prezrenih i odbačenih

Islamska obrtnička zajednica Mostar

Događaji koji su obilježili 2014. godinu

Povodom nedavnog verbalnog napada na Šteficu Galić i Amera Bahtijara u Mostaru

NOVI POČETAK

Zanimljivosti o svemirskim sondama

Blogger.ba ipak nastavlja svoj rad, novi vlasnik Pepper communications

Mirisne pare hercegovačke vale

Ekspedicija Zastava 101 - Kragujevac-Kilimandžaro

Događaji koji su obilježili 2015. godinu

O prodaji knjige “Mostar - vječni grad” + njen sadržaj

Događaji koji su obilježili 2016. godinu - 1. dio

Događaji koji su obilježili 2016. godinu - 2. dio

Moj prvi televizijski intervju

SVE MOJE KRATKE PRIČE NA OVOM BLOGU

MOJA E-MAIL ADRESA
mostar4ever@sbcglobal.netONI KOJE ČITAM...NEKE REDOVNIJE...A, NEKE OBAVEZNO

BROJ (NE)ZADOVOLJNIH POSJETIOCA
163150

Powered by Blogger.ba